Robbanás Rotterdamban, nehezen tudják megállítani a tomboló tüzet

2024.01.30. 09:11
Egy rotterdami lakóházban történt robbanás hétfő éjjel, amelynek következtében három ember eltűnt, egy megsérült. A tűz még mindig tombol.

Hétfő este történt robbanás egy rotterdami lakóházban, amely után hatalmas tűz keletkezett a Schammenkampon lévő lakóparkban. A mentőszolgálat közlése szerint egy személy megsérült. Őt az utcán találták meg, és kórházba szállították. A tűzoltók még mindig próbálják eloltani a hatalmas tüzet, amelyet az épület parkolóházában történt robbanás okozott.

A helyi biztonsági hivatal szóvivője elmondta, hogy az épületben áldozatok lehetnek, egyelőre azonban nem tudták átkutatni a lakóházat. Azt sem tudni, hogy volt-e valaki a parkolóházban vagy a közvetlenül felette lévő lakásokban, amikor a robbanás történt.

A robbanás és tűz miatt a 44 lakás lakói szállodákban töltötték az éjszakát. Az oltást nehezíti, hogy a környéken az épületek nagyon közel vannak egymáshoz, sok üzlettel és üzlethelyiséggel. Fennáll a veszélye annak, hogy a tűz átterjed az épület más részeire is. A tűzoltóság ezért az épület egy részét lebontotta, hogy megóvja az ott található szupermarketet.

Ugyanebben az utcában egy tűzijátékraktár is található, amely szerencsére nem sérült meg. A rendőrség, a tűzoltóság, a mentők és a tűzijátékokat gyártó cég munkatársai gyorsan egy teherautóra pakolták a tűzijátékokat, és biztonságos helyre vitték őket. A raktárban mintegy 5000 kilogramm tűzijáték volt.

A hatóságok egyelőre nem tudják megmondani, mi okozta a robbanást. Amint a tüzet eloltották, kivizsgálják a történteket – írja az NL Times.