„Csak azért, mert ez vicces lol” – ezért ölték meg transznemű iskolatársukat a tinédzserek

2024.02.02. 14:43
Felfedte a bíró annak a két tinédzserelkövetőnek a személyazonosságát, akik tavaly februárban brutálisan meggyilkolták transznemű iskolatársukat, majd tettükért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték őket.

Nevesítették a brutális tinédzsergyilkosság elkövetőit: Scarlett Jenkinson és Eddie Ratcliffe február 11-én egy vadászkéssel 28-szor szúrták meg a 16 éves transznemű lányt, Brianna Gheyt, miután a Culcheth településen található Linear Parkba csalták. 

Ghey egy 16 éves transznemű lány volt, a Birchwood Community High School 11. évfolyamos tanulója. A Ghey halálát követő héten gyertyás virrasztásokat tartottak szerte az Egyesült Királyságban és az írországi Dublinban. Az eseményeken több ezer ember vett részt.

A tárgyalás alatt még X lány és Y fiú néven említették a gyilkosokat, azután fedték fel az elkövetők személyazonosságát nyilvánosan, miután a bíró úgy döntött, hogy a bűncselekményük megrázó természetére való tekintettel feloldható a névtelenség.

A négyhetes tárgyalássorozaton elhangzott, hogy a párost vonzotta az erőszak, a kínzás és a sorozatgyilkosok, meg is osztották egymással sötét fantáziáikat és gyilkossági terveiket. A késelés elkövetésének idején mindketten 15 évesek voltak, és négy másik fiatal is szerepelt a gyilkos listájukon. Miután azonban Brianna összebarátkozott Jenkinsonnal, ő vált az egyetlen célponttá.

A felkavaró, beteges szöveges üzenetekben Jenkinson olyan mondatai álltak, mint, hogy le akarja szúrni Briannát,

csak azért, mert ez vicces lol... Látni akarom a vegytiszta rémületet az arcán, és hallani a sikolyát. 

Scarlett Jenkinson sátánistának nevezte magát. Brianna édesanyja, Esther Ghey azt mondta, szeretné, ha a lánya „gyáva” gyilkosai a lehető legkevesebb ideig maradnának előzetesben – írja a The Independent