Négy évig aludt férje mumifikálódott holtteste mellett egy orosz nő

2024.02.07. 19:17

Az 50 éves Szvetlana néven azonosított nő közös ágyban feküdt férje, Vlagyimir kiszáradt maradványaival, és megtiltotta gyermekeinek, hogy bárkinek is beszéljenek róla, mert különben árvaházba vagy elmegyógyintézetbe szállítják őket – olvasható a 78.ru hírportálon.

A 49 éves férj 2020 decemberében egy családi veszekedés után esett össze és halt meg, amelynek során a feleség állítólag kiabált a férfival és halált kívánt neki.

A bizarr eset a család kiterjedt, hat hálószobás házában történt a leningrádi területen található Sztarosziverszkaja faluban.

A feldühödött feleség négy órán keresztül nem vett tudomást a földön mozdulatlanul fekvő férjéről, azt hitte, hogy csak színlel, mígnem a házaspár legidősebb lánya rájött, hogy valami baj van.

Az anya ezután megtiltotta a gyerekeinek, hogy az apjukról kérdezzenek, majd Vlagyimir élettelen testét egy takaróba bugyolálta, és bevitte a hálószobába.

Szörnyű felfedezés

A hátborzongató felfedezésre múlt csütörtökön került sor, amikor a szociális munkások megérkeztek a házhoz, hogy ellenőrizzék Svetlana gyermekeinek – 11 éves ikerfiúk és két lány, nyolc és 17 évesek – jólétét. Az ügyintézők 2021 óta több mint egy tucatszor látogatták meg a családot, de korábban nem vették észre az apuka ágyban fekvő, megfeketedett múmiáját.

Vlagyimir holttestén nem voltak olyan traumára utaló jelek, amelyek bűncselekményre utalnának

– közölte a Leningrádi terület orosz nyomozóbizottsága.

A zsúfolt ház átkutatása során több, miszticizmushoz köthető tárgyat találtak, köztük egy egyiptomi keresztet, a mumifikálódott férj lábánál, tarotkártyákat, amuletteket és állati koponyák képeit. Az egyik hálószobát egy rögtönzött szentélynek alakították át, amely Anubisz – a temetkezési szertartások ókori egyiptomi istene és az alvilág védelmezője – tiszteletére szolgált.

A feleség állítólag rituálékat végzett, hogy segítsen megőrizni férje testét, ahelyett, hogy nyugalomba helyezte volna, ahogy azt Vlagyimir is akarta volna.

Az asszony azt mondta az embereknek, hogy eltűnt férje Tibetben van, ahol alternatív gyógykezelésben részesül. Halála előtt Vlagyimir lábproblémáktól szenvedett, mert nem volt hajlandó cipőt viselni a szabadban, és papucsban járkált, még fagyos időben is.

Gondok az elmében

Szvetlana évek óta pszichiátriai megfigyelés alatt állt, mert állítólag genetikai hajlamot mutatott a skizofréniára. Részmunkaidőben állatorvosként dolgozott, és otthonában kezelte az állatokat, a lánya pedig a sebészeti asszisztense volt. 

Az otthonában történt felfedezést követően Szvetlanát kórházba szállították mentális állapotfelmérésre. Négy gyermekét is kórházba szállították, hogy orvosok és pszichológusok megvizsgálhassák őket.

Bármilyen vádat csak az után emelnek az ügyben, hogy „a holttest igazságügyi orvosszakértői vizsgálatának és a szükséges igazoló tevékenységeknek az eredményei alapján megállapítják az összes körülményt” – közölte a vizsgálóbizottság.