Öt tengerészgyalogos halt meg egy San Diego-i helikopterbalesetben

2024.02.08. 20:26
A baleset körülményeit még vizsgálják és a holttesteket is keresik. A katonák viharban repültek és letértek a kijelölt útvonalukról. Joe Biden elnök részvétét fejezte ki az elhunyt tengerészgyalogosok halála miatt.

Öt tengerészgyalogos zuhant le helikopterrel a San Diego melletti hegyekben kedden este. A tengerészek viharban repültek és letértek az útvonalukról – jelentették be csütörtökön amerikai katonai tisztviselők, írta meg a Politico.

A CH–53E Super Stallion típusú helikopter kedd este letért az útról, amikor a Las Vegas melletti Creech légibázison tartott kiképzést követően visszatért a San Diego-i Miramar tengerészgyalogsági légibázisra.

„Nehéz szívvel és mély szomorúsággal osztozom a 3. tengerészgyalogos repülőszázad és a »Repülő Tigrisek« öt kiváló tengerészgyalogosának elvesztésében” – mondta Michael J. Borgschulte vezérőrnagy, a 3. tengerészgyalogos repülőszázad parancsnoka közleményében.

A tengerészgyalogosok nevét nem hozták azonnal nyilvánosságra. A maradványaik előkerítésére irányuló erőfeszítések és a baleset kivizsgálása folyamatban van. Joe Biden elnök nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy „megszakadt a szíve” a halálesetek hírére.

Legmélyebb részvétünket fejezzük ki családjuknak, századuknak és az amerikai tengerészgyalogságnak, miközben nemzetünk öt kiváló harcosának elvesztését gyászoljuk

– mondta Biden.

Darrell Issa képviselő az X-en tette közzé: „Szörnyű veszteség a közösségünk számára. Kérem, gondoljanak ma ezekre a tengerészgyalogosokra, családjukra és szeretteikre”.