Kiszakadt a repülőgép ajtaja, egy amerikai parkban landolt a pilóta

2024.02.13. 16:53
Egy repülőgép biztonságosan szállt le, miután az ajtaja kiszakadt repülés közben. A fedélzeten tartózkodó két ember sértetlenül megúszta az izzasztó helyzetet, de a repülőgép ajtaját még nem találták meg. A hatóságok vizsgálják, hogy mitől szakadhatott ki a helyéről.

Egy két embert szállító kisrepülőgép biztonságosan leszállt, miután a rendőrség szerint egy nyilvános park felett elvesztette az ajtaját repülés közben. Az eset este 6 óra körül történt, amikor a cheektowagai (New York államban) rendőrségi és tűzoltósági diszpécserszolgálat segélyhívást kaptott a New York-i Buffalo Niagara Nemzetközi Repülőtérről.

Egy két embert szállító kisrepülőgép jelentette, hogy a Cheektowagában található Stiglmeier Park területe felett repülve elveszítette a gép egyik ajtaját

– áll a Cheektowagai Rendőrkapitányság közleményében, amelyet a nyilvánossághoz eljuttattak, a levegőben történt incidensről. „A jelentések szerint a repülőgép biztonságosan leszállt” – zárták a közleményt.

A rendőrök ezt követően átkutatták azt a területet, ahol az ajtó leesett, de egyelőre nem találták meg a hiányzó alkatrészt. A rendőrség szerint az incidens következtében senki sem jelentett anyagi kárt vagy sérülést. Azt nem közölték, hogy mi okozhatta az ajtó kiszakadását a repülőgépről, de az eset kivizsgálása jelenleg is tart.