18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meghalt az amerikai katona, aki felgyújtotta magát, hogy a gázai „népirtás” ellen tiltakozzon

2024.02.26. 19:06
Videón, ahogy egy amerikai katona felgyújtja magát Izrael washingtoni nagykövetsége előtt, hogy a gázai „népirtás” ellen tiltakozzon. Szerint ahhoz képest, amit Gázában művelnek, a tette egyáltalán nem volt szélsőséges. A kórházban belehalt sérüléseibe.

Egy helyi kórházban meghalt az amerikai légierő egy tagja, aki a gázai konfliktus elleni tiltakozásul felgyújtotta magát Izrael washingtoni nagykövetsége előtt – erősítette meg hétfőn a rendőrség.

A 25 éves Aaron Bushnell, aki az amerikai légierő aktív szolgálatot teljesítő tagja volt, vasárnap gyújtotta fel magát, hogy tiltakozzon a gázai „népirtás” ellen – írta meg az aa.com.

„Kritikusan életveszélyes sérülések miatt szállították egy környékbeli kórházba” – közölte a washingtoni tűzoltóság és a sürgősségi orvosi szolgálat.

Nem leszek többé cinkos a népirtásban. Szélsőséges tiltakozó akcióra készülök, de ahhoz képest, amit az emberek Palesztinában a gyarmatosítók keze által átéltek, ez egyáltalán nem szélsőséges. Ez az, amiről az uralkodó osztályunk úgy döntött, hogy normális lesz

– mondta Bushnell, mielőtt felgyújtotta magát. Az incidensről készült videón látható, hogy a katona „Szabad Palesztinát!” kiáltott, miközben égett.

Tavaly decemberben egy személy felgyújtotta magát a Georgia állambeli Atlantában lévő izraeli konzulátus előtt – hasonlatosan Bushnellhez –, tiltakozásul Izrael gázai támadásai ellen.

A videó itt tekinthető meg, és csak erős idegzetűeknek ajánljuk: