18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Életfogytiglant kap gyilkosságért az anya, aki 10 napos nyaralása alatt otthon hagyta kisbabáját

2024.03.20. 10:21
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy ohiói nőt, akinek kisgyermeke meghalt, miután tavaly nyáron otthon hagyta, hogy 10 napos nyaralásra menjen.

A 32 éves Kristel Candelario a múlt hónapban bűnösnek vallotta magát kislánya, a 16 hónapos Jailyn meggyilkolásában. Az ügyészek szerint a kisgyermeket egyedül hagyta egy járóka alatt a clevelandi otthonukban júniusban, miközben Detroitba és Puerto Ricóba utazott – írta meg a The Washington Post.

Amikor visszatért az útjáról, Jailyn nem reagált, ezért a gondatlan anya a rendőrséget hívta – közölte a Cuyahoga megyei ügyészség.

A nő átöltöztette a gyermekét, mielőtt a mentők kiérkeztek, majd nem sokkal később halottnak nyilvánították a kisgyereket, aki – az ügyészek és az orvosszakértők szerint – éhezés és kiszáradás miatt halt meg.

A kislány 13 fontot nyomott, vagyis körülbelül hét fonttal (átszámítva 3,5 kilóval) kevesebbet, mint amennyit az utolsó orvosi vizitje alkalmával, körülbelül két hónappal korábban jegyeztek fel – mondta Elizabeth Mooney, a Cuyahoga megyei orvosszakértő helyettese a bíróságnak.

Brendan Sheehan, a megyei Common Pleas Court bírója szerint a kisgyermek halála „nem egyszerűen csak figyelmetlenség volt”, mivel Candelariónak több lehetősége is volt arra, hogy közbelépjen, és megmentse lánya életét.

Candelariónak van egy idősebb lánya is. Nem tudni, hogy ő hol volt az édesanyja júniusi nyaralása idején.

Ügyvédje, Derek Smith nem reagált azonnal a megkeresésre. Az ítélethirdetéskor azt mondta, hogy az anya depresszióban és mentális problémákban szenvedett, bár a bírósági tárgyalásra alkalmasnak nyilvánították.

Candelario hétfőn a bíróhoz és a bírósághoz szólt, és azt mondta, hogy Jailyn halála „sok fájdalmat” okozott neki, és reméli, hogy szülei és lánya megbocsátanak neki.

„Nem próbálom igazolni a tetteimet, de senki sem tudta, mennyit szenvedtem és min mentem keresztül” – mondta spanyol tolmácson keresztül.