Kigyulladt egy felhőkarcoló a szeptember 11.-emlékmű közelében New Yorkban

2024.03.21. 12:18
Kigyulladt egy 72 emeletes felhőkarcoló New York pénzügyi negyedében, a 2001. szeptember 11-i tragédia emlékművétől nem messze.

Helyi idő szerint szerda délelőtt egy helikoptert lehetett látni a fekete, sűrű füstfelhőbe burkolózott épület mellett, miközben több tűzoltó- és egy mentőautó is a helyszínre tartott. Az épület előtt rengeteg ember gyűlt össze. A felhőkarcoló mindössze két háztömbnyire található a One World Trade Center emlékműtől, ahol egykor a Western Electric épülete állt.

Úgy tudni, hogy a tüzet egy építőipari berendezés okozhatta. Kevin Murphy tűzoltóparancsnok-helyettes elmondta, hogy 78 tűzoltót és 20 mentőt vezényeltek a helyszínre. Sérülést nem jelentettek.

A Daily Express úgy tudja, hogy körülbelül 300-500 építőmunkás tartózkodott az épületben annak kigyulladásakor. Az alsóbb szinteken dolgozó építőmunkások azt mondták, nem látták és nem is érezték sem a tüzet, sem a füstöt annak ellenére, hogy elviekben működött a tűzjelző berendezés. Az egészről csak akkor szereztek tudomást, amikor felszólították őket, hogy hagyják el az épületet.

A füstölő felhőkarcolóról felvételek is készültek.