Bombafenyegetés miatt evakuáltak egy szentpétervári bevásárlóközpontot

2024.03.24. 15:29

Szentpéterváron evakuálták a London Mall bevásárlóközpontot – írja az orosz sajtó. Az evakuálásra a legfrissebb információk szerint azért volt szükség, mert egy férfi azt állította, hogy robbanóanyagot helyezett el az épületben.

A Fontanka című kiadvány azt írja, hogy a férfit őrizetbe vették, azonban azt nem mondta meg, hogy pontosan hol helyezte el az állítólagos szerkezetet.

Később a helyi hatóságok azt közölték, hogy a bombariadó hamis volt, az emberekben azonban minden bizonnyal félelmet keltett a hír, hiszen az elmúlt napokban a moszkvai Crocus City Hall elleni támadástól volt hangos a világsajtó. Mint arról beszámoltunk, március 22-én, péntek este lövöldözés történt a moszkvai Crocus City Hall bevásárlóközpontban, az incidensnek előzetes jelentések szerint legalább 133 áldozata – köztük legalább három gyermek – és 145 sebesültje van.

Az Iszlám Állam később magára vállalta a merényletet, amelyben öt fegyveres vehetett részt. Azonnal megindult a hajtóvadászat.

Szombat délelőtt a brjanszki régióban, az ukrán határ mellett fogták el azt a négy terroristát, akit a moszkvai lövöldözéssel gyanúsítanak. Az elkövetők személyazonosságát is nyilvánosságra hozták.

Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, „nincs jövőjük” azoknak, akik ezt a „barbár támadást” végrehajtották. A teljes beszédet ide kattintva tudja elolvasni.