Már 137 halálos áldozata van a moszkvai terrortámadásnak

2024.03.24. 16:22

Az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottságának sajtószolgálata által a TASZSZ-nak elküldött tájékoztatás szerint emelkedett a moszkvai terrortámadás áldozatainak száma.

Az áldozatok holttestének azonosítása folytatódik. Jelenleg 137 ember, köztük három gyermek holttestét találták meg a támadás helyszínén. A helyszín vizsgálata folytatódik. Eddig 62 holttestet azonosítottak

– olvasható a közleményben.

Mint írták, megkezdődött a személyes tárgyak, dokumentumok és autók kiadása azoknak a személyeknek, akik a terrortámadás napján a komplexumban tartózkodtak.

Mint arról beszámoltunk, március 22-én, péntek este lövöldözés történt a moszkvai Crocus City Hall bevásárlóközpontban, az incidensnek előzetes jelentések szerint legalább 133 áldozata – köztük legalább három gyermek – és 145 sebesültje van.

Az Iszlám Állam később magára vállalta a merényletet, amelyben öt fegyveres vehetett részt. Azonnal megindult a hajtóvadászat.

Szombat délelőtt a brjanszki régióban, az ukrán határ mellett fogták el azt a négy terroristát, akit a moszkvai lövöldözéssel gyanúsítanak. Az elkövetők személyazonosságát is nyilvánosságra hozták.

Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, „nincs jövőjük” azoknak, akik ezt a „barbár támadást” végrehajtották. A teljes beszédet ide kattintva tudja elolvasni.