Bevallotta az Iszlám Dzsihád egyik terroristája, hogy megerőszakolt egy nőt október 7-én

2024.03.31. 10:55
Betört egy házba és megerőszakolta az ott tartózkodó ijedt, fiatal nőt az izraeli hadsereg által fogva tartott terrorista – ezt ő maga mondta el a kihallgatásán, amelyről az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egy videót is közzétettek. Az ENSZ szerint tömegesen fordulhatott elő szexuális erőszak.

Egy gázai terrorista bevallotta, hogy megerőszakolt egy nőt az október 7-i mészárlás során, Izrael déli részén – írja a Bild

Az Iszlám Dzsihád palesztin terrorszervezet egyik tagja a kihallgatáson vallotta be az október 7-én elkövetett bűncselekményt.  Az izraeli hadsereg csütörtökön tette közzé a kihallgatásról készült videót. Manar Mahmúd Muhammad Qasem, 28 éves palesztin terrorista a dzsihadista tengerészgyalogos egység tagjaként mutatkozott be.

A férfit a hónap elején tartóztatták le egy izraeli katonai hadműveletben a Gázai övezet déli részén fekvő Hán Júniszban. A fogoly azt mondta, hogy október 7-én lépte át a biztonsági kerítést az izraeli határon. Egy maroklőfegyver és két kézigránát volt nála. Vallomása szerint

EZUTÁN A HATÁRHOZ KÖZELI KIBUCHOZ SZALADT, ÉS OTT BETÖRT EGY HÁZBA. ahol TALÁLKOZOTT EGY IJEDT FIATAL NŐVEL – ÉS MEGERŐSZAKOLTA.

Később a nőt és édesanyját állítólag más terroristák hurcolták el a Gázai övezetbe. A férfi arról is vallott, hogy a visszaúton rátámadt három civilre: leadott egy lövést és egy kézigránátot is eldobott mindössze egy másodperc alatt. 

A Hamász terroristái és más, a Gázai övezetből származó szélsőséges csoportok több mint 1200 izraelit öltek meg, és további 250-et raboltak el túszként a tavaly októberi mészárláskor. Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint „ésszerű okkal feltételezhető”, hogy Izraelben 2023. október 7-én legalább három helyen több nemi erőszak és csoportos nemi erőszak is történt. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.