Ismert társkereső alapítója halt meg az osztrák Alpokban

2024.04.04. 07:00
Egy tapasztalt német pilóta ült azon a Cessna 172 típusú kisgépen, amely szombaton tűnt el és amelynek a roncsait kedden megtalálták az osztrák Alpokban. A férfi egy internetes társkereső megalkotója volt.

A Bild azt írja, hogy a társkereső alkalmazások iparában karriert befutó, 52 éves Heinz L. halt meg abban a repülőgép-szerencsétlenségben, amelynek következtében lezuhant az Alpok felett egy Cessna 172 típusú kisgép.

Mint arról beszámoltunk, az ausztriai Tirol tartományában kedden leltek rá egy szombat délben eltűnt Cessna 172 típusú kisgép roncsaira. A baleset helyszíne mintegy 2800 méteres magasságban van egy hófedte térségben, ahol az előző napok kutatóakcióit nagyban nehezítette a viharos és csapadékos időjárás.

Az osztrák rendőrség korábban annyit közölt, hogy a gépen egyetlen utas volt, egy német állampolgárságú pilóta, akinek holttestét a törmelék között megtalálták. 

A társkereső alapítójának felesége ugyanakkor kétségbeesett felhívást tett közzé a Facebookon.

A férjem szombaton lezuhant a kisrepülőgépével az osztrák hegyekben. Egyik eszközével sem tudjuk megtalálni őt. Már három éjszaka telt el, és az esély, hogy élve megtaláljuk, rohamosan csökken

– állt a bejegyzésében, amely megosztása után nem sokkal szomorú hírt kapott.

Nem értik, miért szállt fel

Az üzletember, aki a crunchbase.com nevű népszerű társkereső applikáció tulajdonosa volt, az alsallgaui repülőtéren szállt fel március 25-én. A barátai megdöbbentek a halálhírén, mert mint mondták, évi 500 repült órájával rendkívül tapasztalt pilótának számított és a repülőgépét is megfelelően karban tartotta.

Günther Schmid, a repülőtér főnöke is értetlenül áll a tragédia előtt, a lapnak azt mondta, nem érti, hogy szállhatott fel a kedvezőtlen időjárás ellenére. A tiroli légügyi hatóság vezetője, Klaus Hohenauer azt közölte, hogy a közlekedési minisztérium szakértői szerdán megvizsgálják, majd helikopterrel elszállítják és Bécsbe küldik műszaki vizsgálatra a repülőgép roncsait.

A fedélzetre telepített Garmin navigációs készülék SIM-kártyája sértetlenül került elő, és jelenleg elemzik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport