Halálos épülettűz Hongkongban, öt áldozat már van

2024.04.10. 11:27
Legalább öt halottja és minimum 35 sérültje van annak a hongkongi épülettűznek, amely a tizenhat emeletes New Lucky House-ban ütött ki helyi idő szerint szerda reggel. Bár a tűzoltók egy óra alatt megfékezték a lángokat, nem sikerült mindenkit megmenteniük. Az emberek zászlókkal és törölközőkkel integettek az ablakokban a megmentésükre siető lánglovagoknak.

Legalább öten meghaltak és harmincöten megsérültek, mert tűz ütött ki egy hongkongi lakóépületben – közölték a helyi hatóságok szerdán.

Két nő és három férfi vesztette életét a tűzben

– tudatta a helyi rendőrség.

A tűzoltók helyi idő szerint 7 óra 53 perckor kaptak bejelentést a tűzesetről. Az épületben lakók törölközőket lobogtattak az ablakokban, hogy felhívják magukra a figyelmet.

A Hongkong Jordan városnegyedében található New Lucky House épületénél az utakat lezárták. A lángokat a tűzoltóknak egy óra alatt sikerült eloltaniuk. A rendőrség közlése szerint azonban még ezek után is segélykiáltások hallatszottak az épületből.

A több tucat sérült közül öt ember súlyos, egy pedig kritikus állapotban került kórházba.

A helyi média, köztük a South China Morning Post szerint a tűz a 16 emeletes, 1964-ben felhúzott épület aljánál található edzőteremben keletkezett. A kormány bejelentette, hogy a tűz ügyében nyomozás indult.