Lecsapott a hóvihar Németországra

2024.04.21. 19:08
Németországot nem kímélte az áprilisi havazás, az ország számos területén komoly károkat és fennakadásokat okozott az extrém időjárás. Németország-szerte riasztani kellett a tűzoltókat.

A Német Meteorológiai Szolgálat szerint Baden-Württembergben még az alacsonyabban fekvő területeken is havazás és jegesedés várható. Észak-Rajna–Vesztfáliában, Hessenben, a Rajna- és a Saar-vidéken helyenként fagy várható, a hegyekben számos helyen hóesés volt. A Türingiai-hegységben is jelentős mennyiségű friss hóra számít a meteorológiai szolgálat, Szászországban szintén. Ám Alsó-Szászország hegyeiben vasárnapra csak gyenge havazást jósolnak – írja a Bild.

Rengeteg balesetet okozott az időjárás

Az alacsonyan fekvő területeken is csúszósak voltak az utak szombaton. Egy tömegkarambol is történt a 70-es autópályán Felső-Frankföldön a jeges útviszonyok miatt. A balesetben 29 jármű, köztük egy távolsági busz volt érintett – összesen 15 ember megsérült.

Kelet-Vesztfáliában vasárnap több fa kidőlt a több centiméternyi hó miatt.

Összesen – a rendőrség közlése szerint – 20 veszélyhelyzetet okozott a havazás, egyes területeken tíz centiméternyi hó esett. Egy másik balesetben egy személy súlyosan megsérült az A72-es autópályán, illetve három személy könnyebben megsérült egy karambolban, amelyben két személygépkocsi ütközött az A4-es autópályán.

A 7-es autópályát észak felé Kassel közelében teljesen le kellett zárni az elakadt járművek miatt vasárnap reggel. Ebben a régióban egyébként több szövetségi és országutat is lezártak a kidőlt fák miatt. A kasseli rendőrség szerint a kármentesítők és a tűzoltók teljes erővel dolgoztak.