18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Folyóba zuhant egy busz Szentpéterváron, több ember meghalt

2024.05.10. 14:43
Szentpéterváron a Mojka folyóba zuhant egy utasokkal teli busz péntek délután, négy ember meghalt. A mentési munkálatok jelenleg is zajlanak. A busz sofőrje ellen eljárás indult.

Szentpéterváron egy emberekkel teli autóbusz a Pocelujev hídról a Mojka folyóba zuhant – jelentette az orosz belügyminisztérium a RIA Novosztyi beszámolója szerint.

„Ma 13 óra körül a rendőrségre bejelentés érkezett arról, hogy a hídról a Mojka folyóba zuhant egy személyszállító autóbusz a Bolsaja Morszkaja utca 69. számú ház közelében. Az előzetes adatok szerint a baleset idején az utastérben mintegy 20 személy tartózkodott” – áll a közleményben.

Az orosz állami hírügynökség azt írja, a balesetben több ember meghalt vagy megsérült. A mentőszolgálat szerint 15 utas tartózkodott a buszon, ezek közül négyen meghaltak, további négy ember pedig kómába esett. 

A városi közlekedési bizottság szerint a busz vezetője elvesztette az irányítást a jármű felett, amikor felhajtott a hídra, majd a busz irányt változtatott, áttörte a kerítést, és a vízbe zuhant. A belügyminisztérium jelentette, hogy a sofőrt őrizetbe vették, és a rendőrségre szállították. Két büntetőeljárás indult ellene. 

A mentőszolgálat szakemberei jelenleg is a helyszínen vannak, a mentési munkálatokban csaknem 70 ember vesz részt. A szentpétervári ügyészség már vizsgálja az eset körülményeit.