Elsüllyedt egy tanzániai hajó a Fekete-tengeren

2024.05.18. 19:56
Eddig tisztázatlan okok miatt balesetet szenvedett egy tanzániai hajó a Fekete-tengeren, és elsüllyedt. A hajón tartózkodó tizenegy személyből három szíriai állampolgár ez idáig nem került elő. A baleset körülményeit vizsgálják.

Elsüllyedt egy tanzániai hajó szombaton a Fekete-tengeren, a legénység 11 tagjából nyolcat kimentettek, hárman eltűntek, őket helikopterrel keresik – írja az MTI a román tengerészeti hatóság tájékoztatására hivatkozva.

A tanzániai zászló alatt közlekedő Mohammad Z hajó hajnalban süllyedt el 26 tengeri mérföldre a Tulcea megyei Szent György kikötőtől.

A hajnali 4 órakor leadott riasztás után a tengeri mentésért felelős központ két hajót küldött a helyszínre, és a határrendészet segítségét is kérte, mely újabb két hajóval segítette a mentést. Az akcióban két, a közelben elhaladó kereskedelmi hajót is részt vett. A helikoptert a védelmi minisztérium bocsátotta rendelkezésre.

A tanzániai hajón kilenc szíriai és 2 egyiptomi állampolgár tartózkodott, az eltűntek mind szíriaiak. A baleset oka egyelőre nem ismert, a vizsgálat folyamatban van.