18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tizenhat nő vádolta meg szexuális zaklatással David Copperfieldet

2024.05.19. 15:22

David Copperfieldet 16 nő vádolta meg szexuális zaklatással vagy erőszakkal – számolt be a The Guardian, miután hónapokig tartó nyomozást végeztek, és több mint száz emberrel beszéltek. A bűncselekmények egy része akkor történhetett, amikor a nők még nem töltötték be a 18. életévüket. Három nő azt állítja, hogy az illuzionista elkábította őket, négyen azt, hogy fogdosta őket a színpadon tartott előadások közben, ketten pedig azt, hogy a férfi titoktartási nyilatkozatot íratott alá velük a zaklatások előtt.

Egy nő azt mondta, hogy 1991-ben, 15 éves korában találkozott először David Copperfielddel, 18 éves korában pedig lefeküdtek egymással, de a nő úgy érezte, hogy abúzus történt. A férfi ügyvédei elismerték a kapcsolatot, de tagadták, hogy bármiféle visszaélés vagy erőszak történt volna.

Mindenki, aki ismeri David Copperfieldet, elmondhatja, hogy az egyik újság nemrégiben megjelent állításai pontosan az ellenkezőjét írják le, mint amilyen David

– írták a BBC-nek az ügyvédek. 

Hozzátették, hogy az illuzionista „már többször kockáztatta a karrierjét, hogy segítsen megvédeni a nőket a nagy hatalmú ragadozóktól”.

A vádak többsége már korábban is elhangzott, és mindegyik ugyanolyan hamis most is, mint akkor

– jegyezték meg. David Copperfieldet 2007 óta többször vádolták meg szexuális zaklatással, de eddig még nem ítélték el.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.