2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Így énekelték több százezren a Himnuszt a csíksomlyói búcsún

2024.05.20. 09:20
Ahogy minden évben, idén is több százezer magyar zarándokolt el a világ minden tájáról a csíksomlyói búcsú pünkösdi beszédére, amelyen ezúttal Felföldi László pécsi egyházmegyei püspök szónokolt. A közös himnuszéneklés sem maradt el, mind a magyar, mind a székely himnusz felcsendült.

A csíksomlyói búcsú szombati napján Felföldi László, a pécsi egyházmegye püspöke, az idei búcsú szónoka beszédében kitért rá, hogy több eszköz is a rendelkezésünkre áll, hogy békét teremtsünk a világban és önmagunkban. 

„Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra, megerősödésre” – mondta beszédében a több százezres tömegnek.

A Kis- és a Nagy-Somlyó hegy közötti nyeregbe, a Hármashalom-oltár elé a világ minden tájáról érkeztek zarándokok, ahogy minden évben a pünkösdi búcsúkor. Hozzátette, hogy a béke „a szívünkben születik meg, és így lesz belőle elhatározás, majd megvalósítás. De szükség van hozzá az élő kapcsolatra Istennel és egymással. Az élő és éltető imádság elengedhetetlen alapja, megtartóereje és forrása a ránk váró megújulásnak.”

Természetesen a közös himnuszéneklés sem maradhatott el, mind a magyar, mind a székely himnuszt elénekelte az összegyűlt sokaság.