2024. június 21. 15:00
Szlovákia
Ukrajna
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Beszámíthatónak nyilvánították a szerb kislány gyilkosait

2024.05.22. 13:03
Közölte a sajtóval a zajecsari felső ügyészség a meggyilkolt Danka Ilics feltételezett gyilkosain végzett elmeorvosi szakértői vizsgálat eredményeit, ami szerint mindkét férfi beszámítható. Május végén várhatóan kiengedik a vizsgálati fogságból az egyik gyanúsított, Dejan Dragijevics apját, aki segíthetett elrejteni a kislány holttestét.

Beszámíthatónak nyilvánították a kétéves szerb kislány, Danka Ilics meggyilkolásával gyanúsított férfiakat, Dejan Dragijevicset és Srdan Jankovicsot. A belgrádi börtönkórházban elvégzett elmeorvosi szakértői vizsgálat eredményeit a zajecsari felső ügyészség közölte a sajtóval. A Szabad Magyar Szó úgy tudja, hogy a gyanúsítottakat még áprilisban küldték elmeorvosi vizsgálatra.

Az ügyészséghez már beérkeztek a DNS-vizsgálatok eredményei is, amelyek nem mutattak egyezést Danka Ilics DNS-ével. Az igazságügyi szakértők jelenleg a GPS-adatokat vizsgálják, hogy kiderítsék, a gyanúsítottak merre jártak a szolgálati járművel.

Mint arról beszámoltunk, a kétéves Danka Ilics március 26-án tűnt el a Bor melletti Banjsko Polje településről, ahol családi házuk udvarán játszott a testvéreivel. Tíz nap keresés után vették őrizetbe gyanúsítottként Dejan Dragijevics és Srdjan Jankovics bori lakosokat, a helyi kommunális közvállalat dolgozóit, akik a gyanú szerint szolgálati járművükkel, egy Fiat Pandával elütötték a kislányt, majd miután észlelték, hogy a kislány még él, egyikük megfojtotta, és a holttestet egy szeméttelepre vitték. A holttestet többször elmozdították a helyéről Dragijevics testvérének és apjának feltételezett közreműködésével.

Az ügyészség várhatóan meghosszabbítja a fő gyanúsítottak vizsgálati fogságát 

A gyanúsított fivére, Dalibor Dragijevics a bori rendőrállomáson tartózkodott vizsgálati fogságban, amikor – az orvosszakértői jegyzőkönyv szerint – erőszakos halált halt, ami miatt a belügyminisztérium belső ellenőrzési osztálya (SUK) vizsgálatot rendelt el. A rendőröket, akik bántalmazhatták, azóta felfüggesztették

Időközben május 15-én váratlanul meghalt Svetlana Dragijevics, a Danka Ilics meggyilkolásával gyanúsított Dejan Dragijevics édesanyja is a szerbiai Zlot községben.

A 70 éves Radoslav Dragijevics, az apa vizsgálati fogsága pedig lejár május 29-én, így az idős férfit kiengedik a védőőrizetből, mert annak a bűncselekménynek esetében, amellyel az idős férfit fogták gyanúba, nincs törvényes lehetőség a vizsgálati fogság meghosszabbítására. 

Az ügyészség ugyanakkor arról tájékoztatta a szerb sajtót, hogy kérni fogják a két főgyanúsított, Dejan Dragijevics és Srdan Jankovics vizsgálati fogságának meghosszabbítását.

A kislány holttestét továbbra is keresik.