2024. június 25. 18:00 ÉLŐ
Hollandia 0
Ausztria 1
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00 ÉLŐ
Franciaország 0
Lengyelország 0
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Ismét tornádó tombolt az Egyesült Államokban, legalább tízen meghaltak

2024.05.26. 21:28
Legkevesebb tízen – köztük gyerekek is – meghaltak az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra. A súlyos vihar miatt több százezer otthonban nem volt áram.

A legtöbb halálos áldozat, legkevesebb hét ember Texasban, Dallas közelében vesztette életét, és több tucatnyian megsérültek. A texasi áldozatok többsége egy autópálya-pihenőnél és -benzinkútnál vesztette életét, vagy sérült meg, amikor hiába keresett menedéket a tornádó elől.

Cooke megye rendőrhatóságának vezetője közölte, a kutató- és mentőegységek egy 2 és egy 5 éves gyerek holttestére bukkantak. Ray Sappington elmondta, hogy a Dallastól északra fekvő térséget, Valley View kistelepülés környékét és Denton városát érintette az ítéletidő, ahol az épületekben is súlyos károk estek. A közeli Ray Roberts-tó kikötővárosában a szélvihar lakóautókat borított fel.

Az Oklahoma felé vezető államközi 35-ös autópályán a forgószél egy ott közlekedő nagy méretű kamiont is feldöntött, amelyet keresztbe fordított az úton, ahol így órákon át állt a forgalom. Texas viharok által érintett északi részén helyi idő szerint a vasárnapi reggeli órákban mintegy 100 ezer otthonban nem volt áram.

Az MTI szerint az Egyesült Államok középső részének további államaiban is tucatnyi tornádó alakult ki az erős széllel, jégesővel végigvonuló viharzónához kapcsolódóan, így Oklahoma, Kansas, Missouri és Arkansas szövetségi államokban. Halálos áldozatokat Oklahoma és Arkansas államokban is követelt a súlyos vihar, amely miatt további, mintegy 200 ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás.

Mint írtuk, néhány napja is tornádó pusztított az Egyesült Államokban, de nemrég az Alföldön is lencsevégre kaptak egyet.