2024. június 17. 15:00 ÉLŐ
Románia 3
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Késelés történt a lyoni metróban, három ember megsérült

2024.05.26. 17:37
Késelés történt vasárnap a lyoni metróban, három ember megsebesült. Az ügyben eljárás indult szándékos emberölés kísérlete miatt.

Késsel felfegyverzett támadó sebesített meg három embert a franciaországi Lyon városának metrójában vasárnap – közölték a helyi hatóságok az MTI beszámolója szerint. A város biztonsági ügyekért felelős polgármester-helyettese szerint a gyanúsítottat elfogták.

„Gondolatban a három sebesülttel vagyunk” – írta Mohamed Chihi az X-en. A Le Progrés című francia lap a rendőrségre hivatkozva arról számolt be, hogy a gyanúsított egy 27 éves férfi, akit korábban mentális problémákkal kezeltek. Az újság azt is közölte, hogy

a három sebesült közül ketten súlyos sebeket kaptak a hasi és a mellkasi tájékon.

A France Info rádió az ügyészséget idézve közölte, hogy az ügyben eljárás indult szándékos emberölés kísérlete miatt.

Az ActuLyon hírportál szintén a rendőrségre hivatkozva jelentette, hogy a 27 éves férfi ismert a hatóságok előtt köztörvényes bűncselekmények elkövetése miatt, és nem tett semmiféle vallási, vagy politikai nyilatkozatot tette elkövetésével kapcsolatban.

Mint írtuk, februárban legalább három ember megsérült egy késeléses támadásban a Gare de Lyon vasútállomáson Párizsban, egyikük súlyosan. A feltételezett elkövető egy 32 éves, mentális problémákkal küzdő, mali állampolgárságú férfi.

Tavaly decemberben pedig egy ember meghalt, két másik pedig megsérült, amikor egy férfi Párizs központjában támadt járókelőkre. Az elkövetőnél akkor is volt kés és kalapács.