2024. június 26. 18:00
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megint megöltek egy politikust Mexikóban

2024.06.01. 08:07
Agyonlőttek egy politikust a délnyugat-mexikói Puebla államban pénteken, néhány nappal az országban tartanadó választások előtt – jelentette be az állam ügyészsége. Az áldozat, Jorge Huerta Cabrera az államban lévő Izúcar de Matamoros városi tanácsának székéért indult.

Újabb politikust lőttek le Mexikóban, ezúttal Puebla államban – adta hírül az MTI. 

Jorge Huerta Cabrerát egy politikai rendezvényen lőtték le, az eseményről a közösségi médiában is megjelentek felvételek, amelyeken jól látható a merénylet után kialakult pánik.

A hét elején a súlyos közbiztonsági nehézségekkel küzdő dél-mexikói Guerrero állam egyik polgármesterjelöltje vált gyilkosság áldozatává.

Május végén egy kampányrendezvényen egy színpad omlott össze, a balesetben kilencen haltak meg. Néhány nappal előtte Mexikóvárosban a jelenlegi elnök, Andrés Manuel Lípez Obrador ellen tízezrek vonultak utcára.

Áprilisban két polgármesterjelöltet találtak holtan, az egyiket az ország északi, míg a másikat a déli részén. A kampány első napján Celaya városban egy kormánypárti jelöltet öltek meg. 

A hivatalos kampányidőszak kezdete előtt Michoacán államban egy hivatalban lévő polgármestert fegyverrel öltek meg, miközben 14 éves fiával volt egy étteremben.

Mexikóban június 2-án tartanak elnökválasztást, valamint parlamenti és helyhatósági választásokat. Az állampolgári biztonságért felelős minisztérium hét elején közzétett adatai szerint már 22 jelölt ellen követtek el merényletet, de egyes szervezetek szerint ez a szám a hét végére meghaladta a 30-at.