Mentés közben halt meg egy tűzoltó, a heves áradások miatt már a német hadsereget is bevetették

2024-06-02T110337Z 1933374508 RC2Z28AGN02J RTRMADP 3 EUROPE-WEAT
2024.06.02. 15:19

A férfi holttestét vasárnap kora reggel találták meg – közölte a pfaffenhofeni járási hivatal szóvivője. A másik három tűzoltót kimentették. A tűzoltók és más katasztrófavédelmisek folyamatosan dolgoznak a Németország déli részén péntek óta tartó heves esőzések miatt kialakult árvíz okozta károk elhárításán. A Stuttgarttól délre fekvő Sváb-Alpok, valamint Augsburg, Nürnberg, Bamberg és Regensburg környéke különösen veszélyeztetett a záporok és zivatarok miatt. Bajorország több járásában katasztrófariadót rendeltek el – írja a The Guardian.

A német hadsereget is bevetették, mert a térségben megemelkedett a folyók vízszintje. Több száz embert evakuáltak, és a Münchentől nyugatra fekvő Memmingenben kiürítettek egy börtönt, amelynek száz rabját a közeli intézményekben helyezték el.

„Köszönettel és tisztelettel tartozunk a mentőknek és a segítőknek, akik sok helyen küzdenek az árvíz következményeivel” – fogalmazott Olaf Scholz német kancellár, aki együttérzését fejezte ki a mentőakcióban elhunyt tűzoltó családjának. A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn közölte, hogy a szélsőséges időjárás miatt felfüggesztették a Stuttgart és Augsburg közötti vasúti közlekedést.

A vonalon közlekedő nagy sebességű vonat két kocsija kisiklott egy földcsuszamlás miatt.

A német meteorológiai szolgálat pedig további heves esőzésekre figyelmeztetett Németország déli részén.

Az árvízről készített galériánkat itt tudja megnézni.

(Borítókép: A Paar folyó árvízzel sújtott területe látható a heves esőzések után Gotteshofenben, Ingolstadt közelében, Németországban 2024. június 2-án. Fotó: Ayhan Uyanik / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport