2024. június 22. 15:00
Georgia
Csehország
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 22. 18:00
Törökország
Portugália
BVB Stadion Dortmund II. forduló
2024. június 22. 21:00
Belgium
Románia

Már a boncasztalon feküdt az idős nő, amikor látták, hogy még lélegzik

2024.06.04. 14:18
Egy nebraskai idősek otthonában halottnak nyilvánítottak egy nőt, majd két órával később, amikor már készítették elő a halottkémek, akkor vették észre, hogy a „páciens” még lélegzik. A rendőrség szerint ugyan bűncselekmény még nem történt, de nyomozást indítottak az ügyben, hogy kiderítsék, ki és hol hibázott.

Amikor hétfőn egy nebraskai idősek otthonában egy helyi nőt az ott dolgozók halottnak nyilvánítottak, a hatóságokat nem hívták ki. A nő hospice-ellátásban részesült, ami sokak számára a halál előtti utolsó lépés, így nem felelt meg azoknak az irányelveknek, amelyek alapján halottkémet kellett volna a helyszínre küldeni – mondta a seriff egyik tisztviselője.

Két órával később azonban kiderült, hogy a nő mégsem halott, mivel egy lincolni temetkezési vállalat alkalmazottja életjeleket észlelt.

„Ez egy nagyon szokatlan eset. 31 éve csinálom ezt a munkát, és még soha nem jutott el ilyen eset idáig” – mondta Ben Houchin, a Lancaster megyei seriff helyettese egy hétfő délutáni sajtótájékoztatón. „A 74 éves Constance Glantz még lélegzett, amikor a temetkezési vállalat dolgozói nekiálltak előkészíteni a holttestet” – mondta Houchin az újságíróknak.

A Lincolntól északkeletre, Waverlyben található Mulberry idősek otthonának személyzete hétfő délelőtt nyilvánította Glantzot halottnak, majd Houchin elmondása szerint Glantz élettelennek hitt testét az idősek otthonából a lincolni temetkezési vállalathoz vitték. Amikor a vállalat munkatársai Glantzot egy asztalra helyezték, hogy „elkezdjék a folyamatot”, Houchin szerint az egyik alkalmazott észrevette, hogy a nő lélegzik.

Azonnal hívták a 911-et. A lincolni rendőrség és a városi tűzoltóság és mentőszolgálat tagjai válaszoltak, és a nőt egy helyi kórházba szállították, és még mindig életben van

– mondta. A hívás a lincolni temetkezési vállalkozástól, amelyet a CNN nevezett meg Butherus-Maser & Love-ként, délelőtt 11:45 körül érkezett meg a helyszínre – két órával azután, hogy Glantzet halottnak nyilvánították.

„Egyelőre nincs bűncselekmény”

A nő hétfő esti állapotáról nem közöltek még részleteket, de a portál megkereste a waverlyi idősek otthonát és a lincolni temetkezési vállalatot is. Glantz családját is tájékoztatták a helyzetről, a seriff hivatala pedig vizsgálatot indított, és meglátogatták a waverlyi idősek otthonát – tette hozzá.

„Egyelőre nem tudtunk bűncselekményt megállapítani az idősotthon részéről, de a nyomozás folyamatban van” – összegezte a helyettes. Arra a kérdésre, hogy hányan látták Glantzot az állítólagos halála és a pillanat között, amikor látták lélegezni a ravatalozó asztalán azt mondta, hogy nem tudja, de általában ketten vesznek részt egy-egy holttest elszállításában.

Biztos vagyok benne, hogy az idősek otthona és mindenki más is meg fogja vizsgálni a történteket, és biztos vagyok benne, hogy megvizsgálják, hogy szükség van-e új protokollokra, és hogy a meglévőket betartották-e

– mondta. Mivel a nő feltételezett halála nem esett bele azokba a paraméterekbe, amelyek halottkémi vizsgálatot igényeltek volna, ezért nem küldtek szakembert vagy rendőrt az idősek otthonába.

„Ha a beteg halála várható volt – az volt – és látta egy orvos egy héten belül és hajlandó aláírni a halotti bizonyítványt, valamint semmi gyanús nem merül fel a halállal kapcsolatban, akkor nincs szükség halottkémre az ügyben” – fejtette ki a seriffhelyettes.