2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Halálos baleset történt Disneylandben

GettyImages-1802782801
2024.06.09. 15:19
Lezuhant a meglehetősen gyorsan hajtó golfkocsiról, és halálos balesetet szenvedett egy nő a kaliforniai Anaheimben található Disneylandben. A 60 éves ott dolgozó alkalmazottat ugyan azonnal kórházba szállították, két nappal később belehalt sérüléseibe. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Disneylandben ugyan nem ritkák a balesetek, sőt halálos kimenetelű esetekről is érkeztek már hírek az évek során, de talán senki sem gondolta volna azt, hogy ezúttal egy golfkocsi veszi el majd valakinek az életét. 

A Disneyland egyik alkalmazottja pénteken belehalt sérüléseibe, miután két nappal korábban leesett egy mozgó golfkocsiról a vidámparkban. A Los Angeles Times tájékoztatása szerint az anaheimi rendőrség és az anaheimi tűzoltó- és mentőszolgálat munkatársai szerdán délelőtt 11 óra 30 perc körül érkeztek meg a parkba, miután riasztották őket.

A balesetet szenvedő Disneyland-alkalmazott, akit később az Orange County Coroner Division a 60 éves fullertoni Bonnye Mavis Learként azonosított, beütötte a fejét, miután leesett a mozgó golfkocsiról, életveszélyes állapotban egy helyi kórházba szállították. Hiába azonban a gyors beavatkozás, Lear két nappal a balesetet követően, pénteken belehalt sérüléseibe.

A nő már 24 éve dolgozott a Disneyland Resortnál, legutóbb a Club 33-ban, egy privát étkezőklubban dolgozott a vidámpark New Orleans Square elnevezésű területén.

Az Anaheimi Rendőrkapitányság folytatja a baleset kivizsgálását, a beszámolók szerint azonban annyit már tudni, hogy a helyszínhez mérten meglehetősen nagy sebességgel, 32 kilométer per órával hajtott a kis autó, amikor a baleset történt. Lear a vadonatúj kocsi hátrafelé néző ülésén ült, miközben az a park átmenetileg lezárt részén közlekedett. Az autó azonban egy buckán megbillent, a hátsó ülésen ülő nő pedig azonnal a korláthoz kapott, amely azonban nem tartotta meg, és fejjel a földre zuhant.