Lőszerrobbanás történt egy csehországi katonai kiképző központban

2024.06.17. 13:21
Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek – jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

A helyszínre érkezett egy katonai mentőhelikopter, amelynek személyzete segítséget nyújt a sérülteknek. Az ügyet a katonai rendőrség vizsgálja – olvasható a bejegyzésben, amelyet az MTI összegzett.

Ahogy azt korábban megírtuk, pontosan egy hete robbanás történt a kelet-lengyelországi Skarzysko-Kamiennában működő Mesko SA fegyver- és lőszergyártó cég üzemében is. Akkor egy ember meghalt, egy megsérült.

A Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevízió Jaroslaw Gwózdzot, a helyi tűzoltóság szóvivőjét idézve közölte, hogy az elhunyt férfi az üzem 59 éves alkalmazottja volt.

Jaroslaw Gwózdz a PAP hírügynökségnek elmondta, hogy a tűzoltóságot hétfő délelőtt riasztották a baleset miatt. Az előzetes megállapítások szerint a robbanás nyomán tűz ütött ki az üzem egyik raktárában, amit már eloltottak. A Mesko SA az állami tulajdonú lengyel fegyvergyártó csoport (Polska Grupa Zbrojeniowa SA) része.