Egészségügyi dolgozókra támadt egy beteg a pozsonyi kórházban

2024.06.23. 18:05
Több napra is munkaképtelenné vált egy egészségügyi dolgozó a Pozsonyi Egyetemi Kórházban, miután rátámadt az egyik beteg. A páciens ámokfutásának további két áldozata is van. Egy vizsgálatra váró személy és egy másik kórházi dolgozó könnyebb sérüléseket szenvedett.

Súlyos kórházi incidensről számolt be az ujszo.hu felvidéki magyar hírportál, miután egy kórházba szállított beteg valamilyen okból kifolyólag rátámadt a Pozsonyi Egyetemi Kórházban tartózkodókra.

A beteg azt követően kezdett őrjöngésbe, hogy szombat este gyorsmentővel a pozsonyi Kramáre intézetbe szállították. A páciens fizikailag bántalmazott egy vizsgálatra váró személyt, egy ápolót, valamint egy nővért. Mindkét kórházi dolgozó az arcán és a karján sérült meg.

Az egyik ápoló a sebek miatt néhány napra munkaképtelenné vált. A helyszínre kihívott rendőrök az agresszív pácienst fogdába vitték, a Pozsonyi Egyetemi Kórház pedig hamarosan büntetőfeljelentést tesz ellene.

Orvosként többszöri alkalommal találkoztam heves vérmérsékletű beteggel, ami mindig rengeteg kellemetlenséggel jár. Számomra azonban meghökkentő, hogy az elmúlt időben gyakrabban fordulnak elő agresszív támadások. Az egészségügyi dolgozókat nem szabadna szóbeli és fizikai inzultusoknak kitenni

– nyilatkozta az eset kapcsán Alexander Mayer, az intézmény igazgatója.

A Pozsonyi Egyetemi Kórház vezetősége bejelentette, hogy a biztonsági szolgálat megerősítése mellett további fontos intézkedéseket tervez bevezetni az orvosok és ápolók elleni támadások megelőzése céljából.