2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Több embert holtan találtak Japánban a Fudzsi kráterénél

2024.06.26. 19:35
Egy eltűnt vállalati alkalmazottat keresve három ember, feltehetően túrázók holttestére bukkantak a legmagasabb japán hegy, a 3776 méteres Fudzsi kráterében − közölte szerdán a japán rendőrség.

A három azonosítatlan túrázó holttestét egymástól távol találták meg a hegycsúcs Sizuoka prefektúrához tartozó oldalán, a kráter belsejében. Haláluk oka egyelőre ismeretlen − közölte az MTI. 

Az eltűnt férfit keresve a rendőrök szerda délelőtt bukkantak rá egy eszméletlen hivatásos hegymászóra is, a 36 éves Kurakami Keitára, aki mintegy 3000 méteres magasságban, a csúcsra vezető legnépszerűbb útvonalon, a Josida-ösvényen lett rosszul. A hegymászót, a Patagonia Inc. túraruházati gyár „alpinista nagykövetét” kórházba szállították, ám már nem tudták újraéleszteni.

A keresett 53 éves vállalati alkalmazott pénteken este indult a Fudzsi megmászására, és szombaton még életjelet adott magáról, vasárnap azonban családja már a hatóságok segítségét kérte a felkutatásához. Az eltűnt férfi autóját megtalálták a parkolóban.

A Josida-ösvényen, amely Jamanasi prefektúrához tartozik, hétfőn kezdődik a hivatalos mászószezon, a többi − Sizuoka prefektúrához tartozó − ösvényen pedig július 10-én.

A népszerű turisztikai célpontnak számító Fudzsi 2013 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján.