2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Friss hírek érkeztek Robert Fico állapotáról

2024.06.26. 14:25
Még tart Robert Fico szlovák kormányfő rehabilitációs kezelése, június és július fordulóján térhet vissza hivatalába – tájékoztatott erről szerdán Robert Kalinák védelmi miniszter.

Az Új Szó beszámolója szerint jelenleg még zajlik a szlovák kormányfő rehabilitációja. „Bizonyos tekintetben kielégítőek az eredmények, azonban egyes dolgok komplikáltabbak. Nem egyszerű sérülésekről beszélünk, eltart, amíg ismét 100 százalékos lesz az állapota” – összegezte a védelmi miniszter.

Robert Kalinák ezt követően kiemelte, a kormányfő június végén, július elején térhet vissza. „Tehát valamikor a héten vagy a jövő héten valamilyen formában találkozhat velünk” – mondta a kormány ülését követően a tárcavezető.

ám Robert Fico a következő, július 3-i kihelyezett kormányülésen feltehetően nem vesz részt.

Robert Fico ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. Az elkövetőt, a 71 éves lévai Juraj Cintulát, aki négy lövéssel sebesítette meg a kormányfőt, a helyszínen őrizetbe vették, majd később a bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság előre megfontolt gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte.

Az otthonában lábadozó szlovák miniszterelnök a támadás után a napokban jelent meg először a közösségi médiában. A miniszterelnök a szombati EP-választás előtt szerdán – a szlovák kampánycsend kezdete előtt – egy videóban jelentkezett, amelyben támogatóinak üzent, és többek között arról beszélt, mit gondol a merénylőjéről.