2024. június 30. 18:00
Anglia
Szlovákia
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00
Spanyolország
Georgia

Egy teljes lakóház omlott az áradó folyóba Minnesota államban

2024.06.27. 12:10
Egy teljes házat is magával ragadott az árvíz szerdán, miután összeomlott egy gát a Minnesota állambeli Mankato település közelében.

A megáradt Blue Earth folyó, amely hétfőn szakította át a gátat, egyre nagyobb területen alámosta a partot, és így elvitte az épületet, amelynek lakóit korábban evakuálták – adta hírül az MTI a helyi hatóságok közlését. 

Az Egyesült Államok középső részének több államában küzdenek az árvízzel, így Minnesota mellett Iowa, Dél-Dakota és Nebraska államban is. Az árvízvédelmi hatóságok számos folyón léptettek életbe készültséget a területen. Dél-Dakota és Iowa államban a vízszintek rekordokat döntöttek meg több helyütt, a Big Sioux folyó Sioux Cityben a korábbi rekordnál mintegy másfél méterrel magasabban tetőzött még hétfőn.

Gátszakadás miatt Iowa államban is el kellett rendelni a lakók egy részének kitelepítését, miközben kedden viharok is sújtották a térséget, Nebraska és Iowa államban több helyen alakult ki tornádó, valamint jégeső.

Az áradások miatt ketten meghaltak, miután autóval hajtottak egy árvízzel elöntött területre. Az elmúlt napokban több száz embert kellett kimenekíteni, a víz számos lakóházat elöntött.