2024. június 30. 18:00
Anglia 2
Szlovákia 1
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00
Spanyolország
Georgia

Heves eső miatt beomlott a központi repülőtér tetőszerkezete Újdelhiben

2024.06.28. 11:24
A heves esőzések és széllökések miatt beomlott a tető az indiai főváros, Újdelhi fő repülőterén. Egy ember meghalt, nyolcan megsérültek, egyes repülőjáratokat töröltek – jelentették a helyi hatóságok pénteken.

Az Indira Gandhi Nemzetközi Repülőtér 1-es termináljának tetőszerkezete helyi idő szerint kora reggel omlott be az indulási oldalon. A járatokat a területen délutánig leállították – közölte India légi közlekedésért felelős minisztere, Ram Mohan Naidu Kindzsarapu.

India legforgalmasabb repülőterén az érintett teljes terminált kiürítették, a balesettel kapcsolatban nyomozást indítottak – tette hozzá a miniszter. A repülőtér ezen termináljánál a belföldi járatokat irányítják.

Nyolc embert sérülésekkel kórházba szállítottak, a mentési munkálatokat elvégezték – jelentette a delhi tűzoltóság igazgatója, akit a Reuters hírügynökség idézett.

A helyi meteorológiai szolgálat adatai szerint a repülőtérnél három óra leforgása alatt nagyjából 149 milliméter eső esett, ami több, mint az egész június havi átlagos csapadékmennyiség.

A szélsőséges időjárás Delhi nemzeti fővárosi területén több régióban áradásokat okozott, számos autót is elmosott a magas víz.