2024. július 1. 18:00
Franciaország 1
Belgium 0
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00 ÉLŐ
Portugália 0
Szlovénia 0

Kétszer is kitört az indonéziai Lewotobi Laki-laki vulkán

2024.06.29. 18:08
A tizenegy percig tartó kitörést követően egy 900 méter magas füstoszlop jelent meg a vulkán felett. A hatóságok másodfokú riasztást adtak ki és egy három kilométeres átmérőjű zárt övezetet alakítottak ki a tűzhányó körül.

Egy nap alatt kétszer is kitört szombaton a Lewotobi Laki-laki tűzhányó a turisták által kedvelt indonéziai Flores szigetén, Kelet-Nusa Tenggara tartományban – írja az MTI.

Az első kitörés helyi idő szerint a déli órákban történt és 11 percig tartott, majd három és fél órával később jött a második. Utóbbinál mintegy 900 méter magas füstoszlop kígyózott a vulkán felett.

A hatóságok másodfokú riasztást adtak ki és egy három kilométeres átmérőjű zárt övezetet alakítottak ki a tűzhányó körül, ahová tilos a belépés.

A Lewotobi Laki-laki már januárban is többször kitört, akkor a legmagasabb riasztást rendelték el és a környéken élő kétezer embert evakuálták a térségből.

Indonézia a kontinentális lemezek ütközése mentén kialakult, úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, ahol igen gyakoriak a földrengések és vulkánkitörések, területén 127 aktív vulkán található.