Sulyok Tamás: Magyarország elkötelezett Európa védelme és megerősítése mellett

2024.07.01. 22:00
Sulyok Tamás a magyar soros elnökség nyitóelőadásán beszélt röviden a féléves tervekről. Az államfő szerint a legnagyobb kihívás a béke megőrzése, de Magyarország elkötelezett.

Sulyok Tamás köztársasági elnök szerint Magyarország elkötelezett Európa, az európai közösségek megerősítése, valamint a béke megőrzése mellett – írja az MTI.

Az államfő az Európai Unió Tanácsának féléves, július elsején kezdődő magyar elnöksége alkalmából rendezett nyitóelőadáson felidézte, Magyarország 13 évvel ezelőtt már ellátta a soros elnökséget, és ezt sikeresen tette.

„Bízom benne, hogy a következő hat hónapban végzendő munka hasonlóan sikeres lesz, hiszen rendelkezünk az ehhez szükséges tapasztalattal és tudással” – hangsúlyozta.

Magyarország elkötelezett Európa érdekeinek, az alapító szerződésekben rögzített jogok és kötelezettségek védelme mellett, továbbá az előtte álló kihívások leküzdése, Európa és az európai közösségek megerősítése, valamint a béke megőrzése mellett. Magyarország kész Európa és az Európai Unió polgárainak felelősségteljes képviseletére és szolgálatára

– tette hozzá Sulyok Tamás.