Több millió eurós Bugatti modellre adhatta le megrendelését Ukrajna first ladyje – kiderült, tényleg álhír

2024.07.02. 12:06
Olena Zelenszka, Ukrajna first ladyje információk szerint az ukrán képviselet júniusi párizsi látogatásán leadta megrendelését az új Bugatti Tourbillonra, így első tulajdonosa lehet a vállalat új hipermodelljének. Az újságíróknak sikerült megszerezniük az ukrán elnök feleségének új autójáról szóló számla másolatát, valamint egy videó is megjelent, amelyben a márka egyik munkatársa beszél az esetről részletesen. A történetet a közösségi médiában többen álhírként emlegetik, egyesek szerint az orosz propaganda eszközéről lehet szó.

Frissítés:  Úgy tűnik, igaz, amit a leadben írunk, és valóban álhír a Bugatti modellre leadott rendelés. Az alábbiak pont azt mutatják meg, hogyan működik egy háborús gépezet ma, a modern világban.

A párizsi Bugatti-kereskedés egyik alkalmazottja ismertette az új modell zárt körű bemutatójának részleteit, amelyet két héttel a hivatalos bejelentés előtt szerveztek a Zelenszkij házaspár számára. Olena Zelenszkát lenyűgözte az új hiperautó, és a bemutatót követően leadta megrendelését, így ő lett az új Bugatti Tourbillon első tulajdonosa – írja a Verite Cachee France francia hírportál.

Az újságíróknak sikerült megszerezniük az ukrán elnök feleségének új autójáról szóló számla másolatát – írja a portál.

A MEGJELENT DOKUMENTUM SZERINT AZ ÁR MINDEN EXTRÁVAL EGYÜTT csaknem 4,5 MILLIÓ EURÓ, ÁTSZÁMOLVA KÖZEL 1,8 MILLIÁRD FORINT. A JÁRMŰVET 2026-BAN VEHETI MAJD ÁT AZ ÚJDONSÜLT TULAJDONOS.

Június elején a Zelenszkij család egy ukrán delegációval Franciaországba érkezett a normandiai partraszállás nyolcvanadik évfordulójának megünneplésére. A hivatalos látogatásokon kívül a Zelenszkij házaspár más, kevésbé nyilvános eseményeken is jelen volt. Ezek közé tartozott a „Párizs!” kiállítás és a Bugatti által szervezett zárt körű bemutató, ahol az ukrán delegáció tagjai felfedezhettek egy új hiperautót – írják.

Bejelentővideó és számla kering az interneten

Jacques Bertin, a párizsi Bugatti-kereskedés munkatársa szerint a Bugatti képviselői két héttel a nyilvános bejelentés előtt, amelyre június 20-án került sor, egy különleges bemutatót szerveztek az új autóról – írja a francia hírportál.

Olena Zelenszkát lenyűgözte az új autó, és leadta a megrendelést, így ő lett a gyártásra tervezett 250 autó közül az első tulajdonosa. Jacques Bertin csodálatát fejezte ki az ukrán elnök felesége iránt, és elmondta, hogy ő és a Bugatti nagyon büszke arra, hogy „Zelenszka a Bugatti család tagja” – olvasható a cikkben.

A közösségi médiában többen álhírként emlegetik a történetet, egyesek szerint az orosz propaganda eszközéről lehet szó.