Nem keresik tovább a Tenerifén eltűnt brit fiatalt

2024.07.02. 13:20
Szombaton befejezték a 19 éves Jay Slater keresését, aki egy zenei fesztiválra érkezett a barátaival Tenerifére, és akit június 17. óta – azóta, hogy a szállásától 11 órányi gyalogútra ragadt és nekivágott egy zord nemzeti parknak – eltűntként tartanak nyilván.

A rendőrség leállította annak a brit tinédzsernek a felkutatását Tenerife környékén, aki lekésett egy buszt, és gyalog vágott neki a vadregényes Rural de Teno Nemzeti Park sziklás ösvényeinek folyadék és élelem nélkül.

A Sky News a rendőrség közlésére hivatkozva arról ír, hogy a tenerifei hatóságok utoljára szombaton intéztek felhívást önkéntesekhez, hogy csatlakozzanak a 19 éves Jay Slater kereséséhez Masca hegyi falu térségében – az utolsó ismert tartózkodási helyének közelében –, ám nem jártak sikerrel, és ezzel a keresés véget ért, a nyomozás azonban továbbra is folytatódik.

Az angliai Oswaldtwistle-ből származó brit tinédzsert június 17. óta keresik eltűntként Tenerifén, miután a fiú egy rave-parti utáni reggelen lekéste a szállásához tartó buszt és eltűnt. Szombaton ugyan még jelentkezett egy maroknyi önkéntes, hogy segítsen a mentőcsapatoknak, összesen 30–40 fős csoportot alkotva átfésülni a hatalmas, zord, sziklás-dombos területet, de az akció sikertelen volt. 

Gyalog, víz és feltöltött telefon nélkül vágott neki a nemzeti parknak

A fiú egy tenerifei fesztiválra érkezve a Los Cristianos nevű üdülőtelepen szállt meg, ám az egyik átbulizott éjjel után két férfival az NRG fesztivál végének otthont adó éjszakai klubból az onnan 11 óra gyalogútra fekvő Mascába autózott el két férfi társaságában, azok Airbnb-lakásába.

Slater utolsó ismert tartózkodási helye így a sziget északi részén található Rural de Teno park, ahol egy helyi kávézó tulajdonosa még látta, amint a fiú lekéste a buszt és nekivágott a nemzeti parknak. 

A fiú ezen a reggelen, június 17-én reggel 8.30 körül felhívta az egyik vele együtt nyaraló barátját, és közölte, hogy gyalog megy vissza a szálláshelyre, mert lekéste a buszt. Azt is elmondta a barátjának, hogy eltévedt, és vízre van szüksége, a telefonja pedig csak 1 százalékos töltöttséget mutat.

Eközben Slater családja megosztott egy elmosódott képet, amely szerintük az eltűnt tinédzsert ábrázolja, és amelyet egy közeli városban rögzített a térfigyelő kamera, 10 órával azután, hogy először jelentették az eltűnését.