Újabb katedrális gyulladt ki Franciaországban, lángra kapott a roueni székesegyház tornya

2024.07.11. 13:45
A közösségi médiában kerültek elő képek arról, hogy nemrég kigyulladt egy híres francia katedrális, a roueni székesegyház tornya. Az esetről rengeteg videó van az interneten.

Kigyulladt a franciaországi Rouen székesegyházának tornya – közölte a város polgármestere, Nicolas Mayer-Rossignol az X-en, amit a Sky News szemlézett.

A közösségi médiában közzétett képeken látszik, hogy lángok csapnak fel egy állványzatnak látszó ponyvából az épület tetejének közelében, amely a több száz éves építészeti múltra visszatekintő három tornya miatt híres.

A gótikus katedrális széles körben ismert, mivel Claude Monet francia impresszionista festő a 19. században többször is megfestette.

A székesegyházat kiürítették, és a mentőszolgálatok a helyszínen vannak – közölték a regionális hatóságok, akik hozzátették, hogy a tűz egy olyan részen keletkezett, ahol építési munkálatok folytak. Biztonsági kordont is felállítottak az épület körül.

A BFM TV televíziós felvételein sötét füstfelhő szállt fel a toronyból, az alatta lévő utcákon pedig az emberek rémülten néztek fel.

A jelentés szerint 33 tűzoltóautó és 63 tűzoltó volt a helyszínen, és a tömegközlekedés is akadozott.