Egy járókelő megmentett egy harmadik emeletről lezuhanó gyermeket Németországban

2024.07.14. 13:05
A Frankfurt közeli Darmstadtban egy társasház harmadik emeletének ablakából esett ki az egyéves kisfiú, egy épp arra gyalogosnak sikerült elkapni, így a gyermek könnyebb sérülésekkel megúszta a zuhanást.

Az eset péntek este nem sokkal 8 óra után történt, egyelőre a baleset részletei tisztázatlanok. A rendőrség úgy tudja, hogy a 29 éves édesanya és hétéves testvére is otthon tartózkodott, mikor az egyéves kisfiú felmászott az ablakpárkányra és kizuhant a nyitott ablakon. Egy éppen arra járó férfinak sikerült elkapnia, így a gyermek kisebb sérülésekkel megúszta az esetet – számolt be a Spiegel

A kisfiú megmentésével nem ért véget a család kálváriája, miközben az édesanyjával a kórházban volt, tűz ütött ki lakásukban. A Bild értesülése szerint az anya ijedtségében a tűzön felejtette az ételt. Hétéves  kislányát a tűzoltók mentették ki, akit szintén kórházba szállították megfigyelésre. A hatóság közlése szerint a család otthona lakhatatlanná vált, ezért cserelakásba térhet haza.

A rendőrség még nyomoz a baleset ügyében, szemtanúkat keresnek, és az ablakon kizuhant gyermeket megmentő férfi jelentkezését is várják.