Gyújtogatás lehet a háttérben, heten égtek egy nizzai társasházban

2024.07.18. 11:12
Egyelőre a rendőrség nyomoz, viszont még nem tudták kizárni a tettlegesség lehetőségét sem.

Feltehetőleg szándékos gyújtogatásból kialakult tűzben halt meg egy hétfős család a franciaország i Nizzában. Csütörtök hajnalban a város repterétől nem messze csaptak fel a lángok egy társasház felső emeletén.

Az áldozatok között három gyermek is volt. A helyi ügyészség azt mondta, hogy egyelőre potenciális gyújtogatásként vizsgálják az esetet. Gérald Darmanin francia belügyminiszter elmondása alapján a rendőrség folyamatosan dolgozik, hogy fényt derítsenek a tragédia okára.

A nizzai beszámolók alapján a család gyermekei 5, 7 és 10 évesek voltak. Ketten megpróbáltak az ablakon elmenekülni – egyikük meghalt, másikuk súlyos állapotban van.

Egy, a környéken élő Iftahou nevű férfi azt mondta a Nice Matin nevű oldalnak, hogy amikor a helyszínre ért, a lángok már akkorák voltak, hogy tudta, nem segíthet.

A dél-francia comori közösség vezetője, Najim Maecha azt mondta, hogy ismerte a családot, akik 2013-ban költöztek Nizzába. A város polgármestere, Christian Estrosi azt mondta, az áldozatok száma elképesztően magas: a halottak mellett 30 ember szenvedett füstmérgezést.