18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Sokkoló bejelentést tett a munkáspárti képviselő: 15 évesen esett teherbe

2024.07.21. 14:53
Egy újonnan megválasztott brit képviselőnő elárulta, hogy 15 éves korában teherbe esett, miután egy idősebb férfi megerőszakolta. A munkáspárti Natalie Fleet a GB Newsnak beszélt arról, hogy „hetente rémálmai vannak” az eset miatt, ami elmondása szerint 23 évvel ezelőtt történt vele.

A bolsoveri képviselőnő egy interjúban beszélt arról, hogy 15 évesen teherbe esett, majd megszülte lányát, akit „életem szerelmeként” jellemzett.

Nem tudtam, hogy nem védekeztünk az aktus alatt. Gyerek voltam, és ez így nemi erőszaknak minősül

− árulta el a BBC-nek. „Tényleg hangot akarok adni mindazoknak az embereknek, azoknak a nőknek, akiknek a gyermekei nem éppen ideális körülmények között élnek” − hangsúlyozta a képviselőnő, majd hozzátette, hogy családja nehéz helyzetben volt, amikor ő gyermek volt, és egy időben hajléktalanként is éltek.

Elmondta, hogy egy „idősebb férfi” vigyázott rá, és 15 évesen „nem tudta, hogy védekezés nélküli szexet folytatnak”. „Akkoriban erről nem beszéltünk” − közölte. „Nem így láttam magam”. Azt is hozzátette, hogy a férfi azt mondta neki, hogy menjen abortuszra, amikor tinédzserként teherbe esett. Ennek ellenére Fleet úgy döntött, megszüli a lányát, és „tele volt szégyennel és bűntudattal”.

„Csak arra törekedtem, hogy olyan életet biztosítsak neki, amelyben bármilyen korú szülő részesíthette volna. Emiatt elszánt voltam, nem gondoltam magamra vagy a következményekre” − emlékezett vissza a képviselő.

Amikor a lányának − aki most 23 éves − elárulta, mi történt, megdöbbentette, hogy nem talált semmilyen tanácsot az ő helyzetében lévő nőknek. „Nem volt semmi” − közölte. 

„Nem ismerik el, hogy ez megtörténhet az Egyesült Királyságban, és minél több kutatást végeztem, rájöttem, hogy évente több mint 3000 fogantatás történik nemi erőszakból, de nincs olyan jótékonysági szervezet, amely támogatná ezeket a nőket.”

– mondta Fleet, aki már négygyermekes édesanya. Hozzátette, hogy arra szeretné használni a platformját, hogy többet beszéljen az ő helyzetében lévő nőkről, és „tegyen valamit”, hiszen gyermekkori élményei még mindig „nagy hatással” vannak rá.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu/

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.