18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Indonéz kiskorúakat kényszerített szexmunkára egy férfi, vádat emeltek ellene

2024.07.23. 13:26
Ausztráliában a rendőrség kedden vádat emelt egy férfi ellen, aki indonéz kiskorúakat közvetített ki bordélyházaknak szexmunkára. Az ügyben az indonéz fővárosban, Jakartában őrizetbe vettek egy nőt, aki az Ausztráliába küldendő áldozatokat toborozta.

Gyermekkereskedelemmel vádol az ausztrál szövetségi rendőrség egy férfit, amiért 25 év börtönbüntetés is járhat. A férfi, aki elősegítette egy 17 éves indonéz fiatal beutazását, hogy szexmunkát végezzen, várhatóan kedden jelenik meg egy sydney-i bíróság előtt. 

A toborzó több indonéz nőt küldött Ausztráliába, és a férfi Sydney bordélyházaiban helyezte el őket – idézi az MTI Djuhandhani Rahardjo Purót, az indonéz bűnügyi nyomozóhatóság egyik tisztviselőjét.

Iskolába íratta a nőket

Az ügyben már 2022 decemberében elkezdődött a nyomozás, miután a hatóságok olyan információkat kaptak, hogy Ausztráliában külföldi állampolgárokat kényszerítettek szexmunkára. A rendőrség májusban Sydney három bordélyházában kilenc nőt talált, akik a vízumszabályokat is megszegve szexmunkát végeztek.

Djuhandhani szerint az emberkereskedő hálózat 2019 óta működött, és mintegy 50 indonéziai nőt toborzott, az ügyben közvetítőnek mintegy 500 millió rúpia (11,2 millió forint) ütötte a markát.

Az ausztrál rendőrség nyomozása alatt lelepleztek egy 35 éves nőt is, aki csalárd módon beíratott diákokat egy sydney-i oktatási intézménybe, hogy meghosszabbítsa ausztráliai tartózkodásukat, és azok tovább folytassák a szexmunkát. A nőt is őrizetbe vették.

Van segítség!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Utasok szállnak le egy vonatról 2021. július 26-án Tokióban. Fotó: Yuichi Yamazaki / Getty Images)