Hét gyerekre és több felnőttre omlott rá egy terasz Olaszországban

2024.07.23. 11:45
A nápolyi bűnözés egyik központi kerületében omlott le egy épület, a rendőrök és a tűzoltók még vizsgálják a baleset okát.

Tragédia történt a nápolyi Scampia negyedben. Hétfőn késő este egy összekötő galéria összeomlása miatt ketten meghaltak, 13-an – köztük 7 gyerek – pedig megsérültek.

Az omlás a harmadik emeleten következett be, azonban a második és első emeleti galériák is érintettek voltak. A tűzoltóság a törmelék eltakarítása után ürítette ki a felsőbb szinteket, azóta pedig az épület stabilitásának felmérése zajlik.

Az olasz rendőrség már nyomoz az ügyben. Valószínűleg a rossz hírű negyed egy régi épületének szerkezeti hibája a felelős, azonban a tűzoltóság véleménye előtt nem tudnak biztosat.

Az este 11-kor bekövetkező omlás után rengetegen az utcára menekültek, tartva attól, hogy az épület újabb része omlik le. A Vela Celeste az egyike az utolsó olyan épületeknek, ami miatt Nápoly Scampia negyedét csak „Gomorrának” nevezik. A Manfredi-kormányzat tavaly áprilisban jelentette be, hogy újjáépítik a környéket, erre pedig 18 milliós támogatást biztosítottak a Periferie-tervvel.

A projektben az épület szinte teljes felújítása mellett a környéket is szerették volna élhetőbbé tenni, ám kudarcot vallott, a Vele pedig egyre inkább leépült,

az utóbbi időben pedig a bűnözés és a drogkereskedelem központjává vált.

Bár a revitalizáció folyamatosan tervben volt a városvezetés részéről, ám egyelőre nem történt előrelépés az ügyben.