Tűz ütött ki, evakuálták az egyik queensi repülőteret

2024.07.24. 21:41
Szerda reggel sűrű füst gomolygott a queensi John F. Kennedy nemzetközi repülőtér nyolcas termináljában, ezért a helyszínről a kiérkező rendőrök és tűzoltók több mint száz utast evakuáltak. A beszámolók szerint egy mozgólépcsőben keletkezett tűz, ennek következtében az egész részt elöntötte a sűrű füst, de személyi sérülés nem történt. Járatokat viszont vissza kellett tartania a hatóságoknak, így késések történtek a nap folyamán.

Káosz tört ki a queensi John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren szerda reggel, amikor egy mozgólépcsőtűz füsttel töltötte meg a terminált, és utasok tömegeit kellett evakuálni.

A tűz reggel 7 óra körül ütött ki a 8-as terminál belsejében, ami miatt az épület füsttel telítődött

– közölte a New York-i tűzoltóság a The New York Posttal. Körülbelül 100 embert buszokkal szállítottak egy másik terminálra – közölték a repülőtér illetékesei.

A közösségi oldalakon megosztott felvételeken látszik, hogy a terminálhoz kiérkező rendőrök és tűzoltók a repülőtér bejáratainál zsúfolódnak a csomagokkal érkező utasok csoportjaival együtt, miközben a tűzriadó megszólal.

Az X-en megosztott más felvételeken az látható, amint egy járatot a kifutópályán tartanak vissza a felszállástól, miközben egyre több tűzoltóautó, rendőrautó és más vészhelyzeti jármű érkezik, és a repülőtéri terminálhoz hajtanak.

„A terminált a füst miatt evakuálták” – közölték a tűzoltók. A tisztviselők szerint sérültekről nem érkezett jelentés. A repülőtér működése azóta újraindult, viszont a tűz oka nem volt azonnal ismert.