Önéletrajzot jelentet meg Melania Trump

2024.07.25. 17:05
A volt first lady, Melania Trump memoárja, amely „egy olyan nő erőteljes és inspiráló története, aki saját útját járta, és legyőzte a megpróbáltatásokat", ősszel jelenik meg.

A volt first lady, Melania Trump ősszel jelenteti meg memoárját „Melania” címen. A memoár a kiadója szerint „egy olyan nő erőteljes és inspiráló története, aki a saját útját járta, és legyőzte a nehézségeket” − írta meg az ABC News

A „Melania” a Skyhorse Kiadó gondozásában jelenik meg, amely Donald Trump olyan támogatóinak könyveit adta ki, mint Rudolph Giuliani volt New York-i polgármester és Alan Dershowitz ügyvéd. A Skyhorse dolgozott már együtt Robert F. Kennedy Jr.-ral és Trump egykori megoldóemberével, Michael Cohennel is, aki később az egyik legkeményebb kritikusa lett. 

Melania Trump memoárját csütörtökön jelentette be az irodája, amely nem közölt konkrét megjelenési dátumot, és azt sem említették, hogy a könyv a novemberi választások előtt jelenik-e meg. Trumpról már születtek könyvek, köztük egy volt tanácsadója, Stephanie Winston Wolkoff munkája, de saját történetét még soha nem mesélte el kimerítően.

Az egykori first lady „meghívja az olvasókat a világába, intim portrét nyújtva egy olyan nőről, aki rendkívüli életet élt” – olvasható a közleményben. „A kötet olyan személyes történeteket és családi fotókat tartalmaz, amelyeket korábban még soha nem osztott meg a nyilvánossággal.”

Egy szóvivő elmondta, hogy a közleményben foglaltakon túl nem áll rendelkezésre több információ, és nem közlik a pénzügyi feltételeket, a promóciós terveket, ahogyan azt sem, hogy volt first lady társszerzővel dolgozik-e együtt.

Melania Trump, Donald Trump harmadik felesége rejtélyes figura, amióta férje bejelentette, hogy indul a 2016-os választásokon. Igyekezett megőrizni a magánéletét még akkor is, amikor férje elnökként regnált, fiuk, Barron nevelésére összpontosítva, és a „Be Best” kezdeményezését népszerűsítve, amely a „gyermekek szociális, érzelmi és fizikai egészségét” hivatott támogatni. Bár megjelent férje 2024-es kampányának nyitórendezvényén, és részt vett a múlt heti republikánus nemzeti konvenció záróestjén, egyébként távol maradt a kampánytól. Döntése, hogy nem mond beszédet az idei konvención, eltér a jelöltek feleségeinek hagyományaitól, valamint a 2016-os és 2020-as republikánus összejövetelek rutinjától.

Az irodája szerint a memoár két változatban jelenik meg: lesz egy 150 dolláros, 256 oldalas „Collector's Edition”, amely „teljes egészében színes, a szerző által aláírt”, és egy 304 oldalas „Memoir's Edition”, amely 48 oldalnyi, eddig soha nem látott fényképes anyagot tartalmaz. A könyv ára 40 dollár, a dedikált kiadások 75 dollárba kerülnek.

Más korábbi elnökökkel és first ladykkel ellentétben Donald és Melania Trump nem adott ki a Fehér Házból való távozásuk után könyveket a New York-i mainstream kiadóknál. Donald Trump ugyanakkor számos könyvet jelentetett meg elnöksége előtt, többek között a Random House és a Simon & Schuster kiadókkal együttműködve, de sokan elkerülték őt az amerikai Capitolium 2021. január 6-i ostroma után.

Washingtonból való távozása óta Donald Trump két könyvet adott ki − egy képeskönyvet, amely a Fehér Házban töltött időszakának állít emléket, valamint egy összeállítást a világ vezetőinek és hírességeknek írt leveleiből. Mindkettő a Winning Team Publishing kiadónál jelent meg, amelyet 2021-ben Donald Trump Jr. és Sergio Gor, a Trump-kampány egykori munkatársa alapított.