Kiderült, hogyan élte túl a kapitány a nepáli repülőgép-balesetet

2024.07.25. 16:07
Szerdán felszállás közben kigyulladt a Saurya légitársaság repülőgépe Nepálban, egyedül a kapitány élte túl a balesetet. Most kiderült, minek köszönheti az életét a pilóta.

Mint írtuk, lecsúszott a kifutópályáról, majd felszállás közben kigyulladt és lezuhant Nepálban egy helyi légitársaság személyzetet szállító repülőgépe szerdán. A fedélzeten a személyzet két tagja és tizenhét technikus tartózkodott. A kapitány kivételével mindenki meghalt. 

Az életben maradt pilótát a Kathmandu Medical College kórházba vitték. A férfi a szemén szerzett sérüléseket, állapota stabil, nincs életveszélyben. Az BBC beszámolója szerint a kapitányt az mentette meg, hogy

a pilótafülkét egy teherkonténer levágta a gépről, másodpercekkel azelőtt, hogy a repülő többi része lángba borult volna. 

Dambar Bishwakarma, a nepáli rendőrség vezető főfelügyelője közölte, hogy amikor a pilótára rátaláltak, az egész arca véres volt, de „olyan állapotban vitték kórházba, hogy tudott beszélni”.

A Saurya légitársaság két Bombardier CRJ200-as regionális repülőgéppel üzemeltet belföldi járatokat Nepálban, mindkettő körülbelül 20 éves.