Meghalt a cukrász, akinek a tiramisut köszönhetjük
A „tiramisu atyjaként” emlegetett Linguanotto Olaszországban hunyt el, miután hosszú ideje küzdött egy meg nem nevezett betegséggel. A híres cukrász az 1970-es évek elején alkotta meg a kulináris klasszikust, miközben az észak-olaszországi Trevisóban, az Alle Beccherie nevű neves étteremben dolgozott, írja cikkében a Daily Mail.
Az édességnek számos eredettörténete van, többek között az egyik szerint Linguanotto véletlenül mascarponét cseppentett egy tál cukorba és tojásba. A helyiek szerint Linguanotto ezután Alba di Pillo-Campeol, az Alle Beccherie tulajdonosának, Ado Campeolnak a felesége segítségével tökéletesítette a kávéízű desszert receptjét.
Később állítólag Campeol felesége adta hozzá az eszpresszóba áztatott babapiskótát a desszerthez.
A mindössze hat összetevőből – tojás, babapiskóta, cukor, mascarpone, kávé és kakaó – készült desszertet eredetileg „Tirame Sù”-nak keresztelték el, ami lefordítva annyit jelent, hogy „dobj fel”.