Meghalt egy ötéves kisfiú, amikor az erős szél a levegőbe emelt egy ugrálóvárat

2024.08.04. 14:44
Egy ötéves kisfiú meghalt, egy másik gyermek pedig megsérült, miután az erős szél a levegőbe emelt egy ugrálóvárat az amerikai Maryland államban.

A gyerekek a waldorfi Regency Furniture Stadion előtt játszottak, amikor a felfújható légvár pénteken 4,5-6 méter magasra emelkedett a földtől, és a stadionban landolt, ahol éppen baseballmeccset játszottak. Néhány kiskorú a földre zuhant, mielőtt a moon bounce néven ismert ugrálóvár földet ért volna – közölték a marylandi Charles megye hatóságai. 

A hatóságok közlése szerint helyi idő szerint pénteken 21:21-kor (magyar idő szerint 03:21) kaptak bejelentést az esetről. A Maryland állambeli Charles megye közölte, hogy a mentőszolgálat munkatársai és az önkéntes elsősegélynyújtók „az incidenst követő perceken belül” gyorsan megkezdték a betegellátást, de egy ötéves kisfiú életét már nem tudták megmenteni.

A Southern Maryland Blue Crabs elhalasztotta szombati mérkőzését, és közölte, hogy a csapat gondolatai és imái az érintett családokkal és a szélesebb dél-marylandi közösséggel vannak – írja a BBC.