Összeomlott Németországban egy szálloda, nyolc ember rekedt a romok alatt

2024.08.07. 07:49
A rendőrség szerint legalább nyolc ember rekedt a romok alatt, és egy ember meghalt a délnyugat-németországi Rajna-vidék-Pfalz tartományban található Krövben egy szálloda váratlan összeomlása után. Egyelőre azonban nem világos, hogy mi okozta az épület összeomlását.

A Frankfurttól mintegy 100 kilométerre nyugatra fekvő Krövben mentési munkálatok folytak az eset helyszínén. A helyi lakosok helyi idő szerint kedd este 22 óra 55 perc körül értesítették a rendőrséget az esetről, tájékoztatott a Deutsche Welle.

„Több embernek sikerült magától elhagynia az épületet, őket a mentőszolgálat látja el” − közölte a rendőrség szerda reggel. A helyszínen készült képeken egy épület megrongálódott részei látszottak, mellette a földön törmelékkel.

Az SWR közszolgálati televízió szerint a helyi tűzoltók először nem tudtak behatolni a szállodába, mert fennállt a veszélye annak, hogy az épület teljesen beomlik. A szomszédos házakban tartózkodó embereket is evakuálták további tragédia elkerülése végett.

Már két halálos áldozata van az épület összeomlásának

A mentőszolgálat munkatársai a délelőtti sajtókonferencián elmondták, hogy egy férfi és egy nő halt meg a szálloda összeomlása következtében. A katasztrófavédelmi dolgozók elárulták, hogy sikerült egy „nagyon nehéz” feladatot teljesíteniük, és négy embert kimenteniük a romok alól, köztük egy 2 éves gyermeket és szüleit. Három ember azonban továbbra is a romok között rekedt, és a feltételezések szerint súlyosan megsérült.

„Az egész épületszerkezet olyan, mint egy kártyavár” − mondta újságíróknak Jörg Teusch helyi kerületi tűz- és katasztrófavédelmi felügyelő. Hozzátette, hogy a szállodában felújítási munkálatokat végeztek, de még mindig nem világos, hogy ez okozta-e a balesetet.

A romok alatt rekedtekhez mikrofonokat juttattak le fúrás segítségével, hogy kapcsolatba tudjanak lépni a bajba kerültekkel.