Petíciót indítottak a magyar rajongók az elmaradt Taylor Swift-koncertek után

2024.08.09. 14:02
Hatalmas csalódást okozott a rajongóknak, hogy terrorfenyegetettség miatt lemondták Taylor Swift bécsi koncertjeit. Volt, aki 17 órát vezetett hiába, más rengeteg pénzt bukott a szállás miatt. A magyar rajongók még petíciót is indítottak azért, hogy Budapesten tartsák meg az elmaradt koncerteket.

Mint arról beszámoltunk, Ausztria belügyminisztériuma szerdán közölte, hogy őrizetbe vettek két személyt, akik merényletet terveztek Taylor Swift amerikai énekesnő bécsi koncertjein. A terrorfenyegetés miatt fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, majd bejelentették, hogy a csütörtökre, a péntekre és a szombatra tervezett koncerteket is elhalasztják.

Egy rajongó az RTL-nek mesélte el, hogy már Bécsben volt, mikor megtudta, mi történt. Elmondta, hogy három koncertre ment volna, mind a három napra, a szállás körülbelül 400 ezer forintjába került.

Egy másik rajongó is arról beszélt, hogy hiába van lefoglalva a szállása Bécsben, az árát elbukta, mert nem szeretne odautazni, mivel ezt jelenleg nem tartja biztonságosnak. Hozzátette ugyanakkor, hogy elsősorban hálás az osztrák rendőrségnek, mint mondta, csoda, hogy életben vannak, hiszen konkrét terrorcselekmény volt készülőben.

A közösségi médiában többen is beszámoltak arról, hogy milyen hosszú utat tettek meg koncertért, valaki 17 órán át autózott, más Hawaiiról utazott haza részben a koncert miatt is.

A csalódott Taylor Swift-rajongók miatt Bécs városa különböző kárpótlásokat talált ki, a magyar swiftie-k pedig petíciót indítottak azért, hogy Budapesten tartsák meg a Bécsben elmaradt koncerteket.