Lángra kapott a magyarok kedvenc üdülőhelye

2024.08.11. 19:39
Tűz ütött ki Horvátországban, Split közelében vasárnap délután, a lángok nagyon gyorsan terjednek. A tűzoltók már a helyszínen vannak. Úgy tudni, néhány ház is lángra kapott a térségben.

Vasárnap délután fél 3 körül tűz ütött ki a horvátországi Solin közelében, Split mellett. A lángok már a lakóházakat is megközelítették. A zadari, a sibeniki és a dubrovniki tűzoltók a helyszínen vannak, azonban a szél nehezíti az oltást – jelentette a horvát Index

Slavko Tucakovic tűzoltó főparancsnok közölte, hogy Zenj megye és Zágráb tűzoltóit is riasztották. A Horvát Tűzoltó Szövetség adatai szerint 19 tűzoltóság 135 tűzoltója van a helyszínen 45 tűzoltóautóval. Az egyikük könnyebben megsérült az oltás közben, elsőfokú égési sérülést szenvedett. 

Mindeközben közlekedési baleset is történt a közelben: az egyik helyszínre tartó tűzoltóautó elütött egy motorost, de senki nem sérült meg, csak anyagi kár keletkezett.

A lap olvasója arról számolt be, hogy nagy az aggodalom a térségben, a károkról és a tűz okáról egyelőre nincs információ. A ZC 6253-as számú autóutat lezárták a forgalom elől. 

A HRT újságírója a közelből jelentkezett, azt mondta: „A helyzet nem jó, a tűz terjedését próbálják megállítani. A HRT megtudta, két házat már elértek a lángok”, erről azonban hivatalos információk egyelőre nincsenek. A tűz a domboldalon is pusztít. „Mindenki meglepődött, hogy a tűz ilyen gyorsan terjedhet egyik helyről a másikra” – mondta.

Nem sokkal este hét óra után Slavko Tucakovic tűzoltóparancsnok megerősítette, hogy a tűz csillapodik, a házakat már nem fenyegeti veszély. Később azt írták, a tűz ismét terjedni kezdett.