Halálos földcsuszamlás történt egy ugandai szeméttelepen

2024.08.11. 15:24
Uganda fővárosában, a kampalai szeméttelepen történt földcsuszamlás, amelyben tizenhárman meghaltak. A kitelepített lakóknak sátrakat állítottak a közelben. A mentési munkálatok jelenleg is zajlanak.

Tizenhárom ember meghalt az ugandai fővárosban, Kampalában, mert földcsuszamlás történt egy szeméttelepen. A mentőalakulatok folytatják a túlélők felkutatását – írja az MTI.

Az elmúlt hetek szakadó esőzései után a város egyetlen szeméttelepéről egy hatalmas szeméttömeg omlott le, amely maga alá temette és összezúzta a telep szélén található házakat, az alvó lakókkal együtt.

Szombaton a kampalai közigazgatási hivatal még nyolcra tette a halottak számát, azonban a legfrissebb információink szerint 13 halott van, ám a mentési munkálatok továbbra is zajlanak. A közelben sátrakat állítottak fel a földcsuszamlás miatt kitelepítettek számára.

A Kiteezi néven ismert szeméttelep évtizedek óta Kampala egyetlen szemétlerakójaként szolgál, és egy nagy dombbá nőtte ki magát. A lakosok régóta panaszkodnak, hogy a hulladékhegy szennyezi a környezetet és veszélyt jelent rájuk nézve. A főváros illetékes hatóságai évek óta igyekeznek új szemétlerakó helyet kijelölni, de eredménytelenül.